Kosteuskartoitukset
Varaa aika kosteuskartoitukseen tästä
Usein kysyttyä: Kosteuskartoitukset
Miten kosteuskartoitus tehdään?
Kosteuskartoitus asuntokauppatilanteessa tehdään aistinvaraisesti pintakosteudenilmaisinta apuna käyttäen. Mikäli poikkeavuuksia havaitaan, pyritään samalla selvittämään syytä poikkeaville arvoille ja tarvittaessa suositellaan jatkotutkimuksia.
Kosteuskartoitus vai kosteusmittaus?
Kuntotarkastusraportille ei ole annettu virallista vanhenemisaikaa, mutta useammat pankit ovat alkaneet vaatimaan, että kuntotarkastusraportti ei saa olla yli puoli vuotta vanha. Tämä kuitenkinriippuu paljon pankista, joskus vanhempikin raportti kelpaa lainaneuvotteluiden ehdoksi.
Miksi tehdä kosteuskartoitus?
Kosteuskartoituksen avulla saadaan tietää rakenteita rikkomattomin menetelmin, onko tarkastettavalla alueella mahdollista poikkeamaa ympäröiviin rakenneosiin verrattuna. Jos poikkeavuutta havaitaan, tulisi pohtia mistä poikkeavuus mahdollisesti voisi johtua. Jos tämä johtuu ylimääräisestä kosteudesta, voi tästä aiheutua haittaa rakennuksen käyttäjille tai rakenteille.
Mikä on pintakosteudenilmaisin?
Pintakosteudenilmaisimesta puhutaan usein myös arkikielessä sanoilla pinturi, pintakosteusmittari tai pintakosteusosoitin. Se on apuväline, jonka avulla saadaan selville mahdollisia poikkeavia arvoja ympäröiviin rakenteiden arvoihin verrattuna. Pintakosteudentunnistin perustuu
sähkönjohtavuuteen ja tällä voidaan kartoittaa muun muassa vesivahinkoalueita tai märkätilojen
kosteuksia.
Kuka tilaa kosteuskartoituksen asuntokauppatilanteessa?
Tilauksen voi tehdä kuka tahansa. Usein tilaajana toimii asuntokauppatilanteessa myyjä, ostaja tai
kiinteistövälittäjä. Tilattaessa tulee kuitenkin huomioida se, että kuka kosteuskartoituksen maksaa, on oikeutettu myös saamaan raportin kartoituksesta.