Asbesti ja haitta-ainekartoitukset
Asuntokaupan kuntotarkastus
Palvelut
Asbesti- ja haitta-ainekartoitus
Image is not available

Asbesti- ja haitta-ainekartoituksen avulla saat lisätietoa kotisi käytetyistä materiaaleista ja näiden turvallisuudesta.

Asbesti ja haitta-ainekartoitukset

Lain mukaan, aina kun puretaan rakenteita ennen vuotta 1994 rakennetusta kiinteistöstä, asbestikartoitus on suoritettava. Asbesti- ja haitta-ainekartoituksessa kartoitetaan remontoitavien tilojen tai rakennuksen materiaalit asbestin tai muiden haitta-aineiden varalta. Kartoituksessa selvitetään, missä materiaaleissa näitä mahdollisesti esiintyy ja näistä otetaan näytteet laboratorioon analysoitavaksi. Kartoituksen ja analyysivastausten perusteella laaditaan raportti, joka sisältää tiedot mahdollisista asbesti- ja haitta-aineista. Huomioitavaa on, että purkutyön tilaajan on aina huolehdittava, että haitta-aineet on kartoitettu huolellisesti, jotta purkutyöt voidaan tehdä turvallisesti.

Olen koulutukseltani AHA-asiantuntija eli minulla on asbesti- ja haitta-ainekartoittajan sertifikaatti. Sertifioidun ammattilaisen toimesta saat laadukkaan ja kattavan kartoituksen kotisi erilaisista haitta-aineista. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan asiasta lisää.

Onko asbesti vaarallista??

Onko asbestikartoitus pakko tehdä?

Mistä asbestia voi löytyä vanhassa talossa?

Jos kodistani löytyy asbestia, täytyykö minun hävittää se?

Voinko altistua asbestille kotonani?

Mistä tiedän, olenko altistunut asbestille?

Mikä on kreosootti?

Mistä kreosoottia voi löytyä vanhassa talossa?